Τάρτα με τυριά & πολύχρωμα λαχανικά

Τάρτα με τυριά & πολύχρωμα λαχανικά

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tarta-me-tyria-kai-polyxrwma-karota/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το αβγό και το μαλακωμένο βούτυρο. Δουλεύετε με τα χέρια σας μέχρι τα υλικά να μοιάσουν με χοντρά ψίχουλα. Αδειάζετε το μείγμα στον πάγκο της κουζίνας και «μαζεύετε» τα ψίχουλα σε ενιαία ζύμη. Εάν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη, προσθέτετε ελάχιστο νερό ή γάλα.
  • Ξεκινάτε να χτίζετε τη ζύμη σας στη βάση και τα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης ταρτιέρας και με τη ράχη ενός κουταλιού ισιώνετε τη ζύμη σας ώστε να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Μεταφέρετε την ταρτιέρα στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.
Για τη γέμιση
  • Πλένετε καλά τα λαχανικά σας και τα κόβετε με το μαντολίνο σε λεπτές μακριές φέτες. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα τυριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για την τάρτα
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο και αντιστάσεις. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης σας, ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη βάση της ζύμης και την απλώνετε ώστε να καλυφθεί όλη η φόρμα. Ραντίζετε τα λαχανικά σας με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια, μισοβυθίζοντάς τα ώστε να μπορούν να σταθούν. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 45 λεπτά.

Υλικά

Για τη ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
150 γρ.
Αυγό
1
Για τη γέμιση
Αυγά
2
200 ml
100 γρ.
100 γρ.
Καρότα
2
Παντζάρια
2
Πατάτα
1
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι