Tάρτα με μανιτάρια, σπανάκι και μπλε τυρί Castello Danablu

Tάρτα με μανιτάρια, σπανάκι και μπλε τυρί Castello Danablu

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Μια απολαυστική συνταγή, με την πλούσια γεύση του μπλε τυριού Castello Danablu, απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 4 άτομα

  • 300 γρ. σπανάκι
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 120 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 80 γρ. Regato Arla τριμμένο
  • 80 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu
  • 125 γρ. γάλα
  • 125 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36%
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κρόκο αυγού
  • 50 γρ. κρύο νερό

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και κάνετε στην μέση μία μεγάλη λακούβα. Προσθέτετε το αλάτι, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια, τον κρόκο και το νερό. Ξεκινάτε με τα δάχτυλα σας να αναμιγνύετε τα υλικά μαζεύοντας σιγά-σιγά το αλεύρι από τις άκρες.

Όταν δημιουργηθεί μία ζύμη ξεκινάτε να την ζυμώνετε πιέζοντας με το εσωτερικό της παλάμης, από το κέντρο της ζύμης και προς τα έξω.

Συνεχίζετε την διαδικασία για 5-6 λεπτά και μετά τυλίγετε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 25-30 λεπτά.

Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη στην ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο κελσίου για 15 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πορτομπέλο σε φέτες και ψιλοκόβετε το πράσο.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τα πορτομπέλο για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αποσύρετε τα μανιτάρια από το τηγάνι, προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το πράσο για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε το σπανάκι, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια και το τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο τυρί κρέμα, το αυγό, τον κρόκο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.

Τοποθετείτε το μείγμα με το σπανάκι και τα πορτομπέλο στην τάρτα, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και πασπαλίζετε από πάνω με το μπλε τυρί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 15-20 λεπτά και όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει πριν τα κόψετε.

Άλλες συνταγές