Ταλιατέλες µε σπαράγγια και Arla Mozzarella

Ταλιατέλες µε σπαράγγια και Arla Mozzarella

προετοιµασία: 15 λεπτά, µαγείρεµα: 15 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-taliatelles-me-sparaggia/

Εκτέλεση

  • 1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισµένο νερό σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου, ύστερα τις σουρώνετε και τις περιχύνετε µε κρύο νερό.
  • 2. Καθαρίζετε τα σπαράγγια µε έναν αποφλοιωτή λαχανικών και στη συνέχεια τα δένετε ανά 8 µε ένα σπάγγο και τα βράζετε σε αλατισµένο νερό, για 6-8 λεπτά. Τα σπαράγγια τα δένουµε ώστε να µη σπάνε οι κορυφές τους κατά τη διάρκεια του βρασµού.
  • 3. Κόβετε το κοµµάτι των σπαραγγιών από τη µέση και κάτω σε µικρά κοµµάτια και κρατάτε και τις κορυφές τους.
  • 4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε µε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak µαζί τα κοµµατάκια σπαραγγιών, αφού τα αλατοπιπερώσετε, για 2 λεπτά, ανακατεύοντας µε µια κουτάλα.
  • 5. Προσθέτετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες, την τριµµένη Arla Mozzarella και τέλος τις κορυφές των σπαραγγιών και ανακατεύετε µε ελαφρές κινήσεις.
  • 6. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε µε λίγο φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά
24 σπαράγγια κομμένα στη μέση
Τριμμένη Arla Mozzarella
140 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι