Spaghetti με τόνο, κάπαρη και σάλτσα ντομάτας

Spaghetti με τόνο, κάπαρη και σάλτσα ντομάτας

20
Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-spaghetti-me-tono-kapari/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα spaghetti για 8-9 λεπτά.
  • Όση ώρα βράζουν τα spaghetti τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με την κάπαρη, το καλαμπόκι και τις ελιές Καλαμών για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα spaghetti, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, τον τόνο, την σάλτσα τομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

Υλικά

Ζυμαρικά spaghetti
500 γρ.
Ελαιόλαδο
3 κουταλιές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Κάπαρη
80 γρ.
Καλαμπόκι
150 γραμμάρια
Ελιές Καλαμών ροδέλα
100 γρ.
300 γρ. τόνο
Λευκό κρασί
80 ml
Σάλτσα ντομάτας
400 γρ.
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι