Σούπα κολοκύθας με πατάτες
50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Πολύχρωμα φύλλα πετάνε στον αέρα αυτό το όμορφο φθινοπωρινό πρωινό. Τί μπορεί να το κάνει ακόμα καλύτερο; Μια ζεστή, σπιτική σούπα κολοκύθας με πατάτες! Αυτή την εποχή του χρόνου, η κολοκύθα είναι αναμφισβήτητα η σταρ της κουζίνας και μαζί με τις πατάτες δημιουργεί μια ελαφρώς πικάντικη γεύση καρπών, που τονίζει με τέλειο τρόπο την φθινοπωρινή διάθεση. Δοκιμάστε τη!
Υλικά
Σούπα Hokkaido
|
Κολοκύθα Hokkaido
|
1 |
|---|---|
|
Πατάτες μεγάλες, αποφλοιωμένες
|
2 |
|
Ζωμός λαχανικών
|
1 λ. |
|
Σκελίδα σκόρδου μεγάλη, αποφλοιωμένη
|
1 |
|
Φρέσκο θυμάρι
|
10 κλωναράκια |
|
Ξίδι
|
2 κ.σ. |
|
Θαλασσινό αλάτι
|
2 κ.γ. |
|
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
1½ κ.γ. |
|
Κολοκύθες χοντροτριμμένη (κατά προτίμηση με τη φλούδα της)
|
300 γρ. |
|
Καρύδια τριμμένα
|
75 γρ. |
|
Ξύσμα πορτοκάλι
|
1 κ.σ. |
Sticks ψωμιού σικάλεως
|
Ψωμί σίκαλης, κομμένο σε χοντρές φέτες
|
250 γρ. |
|---|---|
|
Ελαιόλαδο
|
1 κ.γ. |
|
Θαλασσινό αλάτι
|
1 κ.γ. |
Επικάλυψη
|
Κόκκινα μήλα κομμένα σε τέταρτα
|
3 |
|---|---|
|
Κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
|
1 |
|
Αμύγδαλα χοντροκομμένα, αλατισμένα
|
75 γρ. |
|
Κρέμ φρες
|
200 ml |
Εκτέλεση
Σούπα Hokkaido
Sticks ψωμιού σικάλεως
Επικάλυψη