Σούπα κολοκύθας με πατάτες
50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
&format=jpg)
Πολύχρωμα φύλλα πετάνε στον αέρα αυτό το όμορφο φθινοπωρινό πρωινό. Τί μπορεί να το κάνει ακόμα καλύτερο; Μια ζεστή, σπιτική σούπα κολοκύθας με πατάτες! Αυτή την εποχή του χρόνου, η κολοκύθα είναι αναμφισβήτητα η σταρ της κουζίνας και μαζί με τις πατάτες δημιουργεί μια ελαφρώς πικάντικη γεύση καρπών, που τονίζει με τέλειο τρόπο την φθινοπωρινή διάθεση. Δοκιμάστε τη!
Υλικά
Σούπα Hokkaido
Κολοκύθα Hokkaido
|
1 |
---|---|
Πατάτες μεγάλες, αποφλοιωμένες
|
2 |
Ζωμός λαχανικών
|
1 λ. |
Σκελίδα σκόρδου μεγάλη, αποφλοιωμένη
|
1 |
Φρέσκο θυμάρι
|
10 κλωναράκια |
Ξίδι
|
2 κ.σ. |
Θαλασσινό αλάτι
|
2 κ.γ. |
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
1½ κ.γ. |
Κολοκύθες χοντροτριμμένη (κατά προτίμηση με τη φλούδα της)
|
300 γρ. |
Καρύδια τριμμένα
|
75 γρ. |
Ξύσμα πορτοκάλι
|
1 κ.σ. |
Sticks ψωμιού σικάλεως
Ψωμί σίκαλης, κομμένο σε χοντρές φέτες
|
250 γρ. |
---|---|
Ελαιόλαδο
|
1 κ.γ. |
Θαλασσινό αλάτι
|
1 κ.γ. |
Επικάλυψη
Κόκκινα μήλα κομμένα σε τέταρτα
|
3 |
---|---|
Κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
|
1 |
Αμύγδαλα χοντροκομμένα, αλατισμένα
|
75 γρ. |
Κρέμ φρες
|
200 ml |
Εκτέλεση
Σούπα Hokkaido
Sticks ψωμιού σικάλεως
Επικάλυψη
