Σφολιάτα με τυρόκρεμα παντζάρι
45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ένα πρωτότυπο ορεκτικό , που κερδίζει τις εντυπώσεις και σίγουρα θα κάνει αίσθηση σε κάθε ανοιξιάτικο τραπέζι ! Απαραίτητη προϋπόθεση οι δύο τυρόκρεμες να είναι παγωμένες και τα φύλλα σφολιάτας τραγανά! Η τραγανότητα της σφολιάτας σε συνδυασμό με τη κρεμώδη υφή της παντζαρόκρεμας είναι το δυνατό στοιχείο αυτής της συνταγής, απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!
Υλικά
|
Φύλλο σφολιάτας φρέσκο ή κατεψυγμένο
|
1 |
|---|---|
| 400 γρ. | |
|
Φρέσκος άνηθος -μόνο τα φύλλα- ψιλοκομμένος
|
½ ματσάκι |
|
Ελαιόλαδο
|
60 ml |
|
Παντζάρια -που έχει προκύψει από 2 μέτρια παντζάρια τα οποία έχουμε ψήσει στο φούρνο ( τυλιγμένα σε λαδόκολλα ) με 20 ml ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.
|
100 γρ. |
|
Αλάτι
|
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για το σερβίρισμα
|
Καρύδια ψίχα σε μεγάλα κομμάτια
|
50 γρ. |
|---|---|
|
6 τρυφερά φύλλα παντζάρια
|
Εκτέλεση
Η σύνθεση του ορεκτικού πρέπει να γίνεται τη στιγμή του σερβιρίσματος για να μην μουλιάσει η σφολιάτα.