Σελινόριζα στον φούρνο με πατάτα, καρότο και Arla Αυθεντικό Regato

Σελινόριζα στον φούρνο με πατάτα, καρότο και Arla Αυθεντικό Regato

Rating

(1 votes)

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef στον Αέρα.

Υλικά

  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 3 καρότα
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 ml γάλα
  • 600 ml Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 170 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 300 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato τριμμένο
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Κόβουμε την σελινόριζα σε φέτες μαζί με τις πατάτες και τα καρότα. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, μέχρι να μαλακώσει, για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, το καρότο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το φρέσκο τυρί κρέμα. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις μισές ρίζες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο regato. Απλώνουμε τις υπόλοιπες ρίζες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο regato. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα.