Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και φρέσκα μυρωδικά

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά al dente.
  • Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα κρυώνετε καλά με κρύο νερό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον τόνο και τον λιώνετε με ένα πηρούνι.
  • Προσθέτετε τα ζυμαρικά, τα φασολάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε με δύο κουτάλια πολύ καλά.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνετε το Lurpak Soft με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε μέσα την κάπαρη το σκόρδο, την ζάχαρη και ανακατεύετε για μερικά δευτερόλεπτα και σβήνετε με τον χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύετε καλά και σβήνετε την φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  • Προσθέτετε στην σαλάτα το περιεχόμενο από το τηγάνι και προσθέτετε τα μυρωδικά και την ρόκα και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Σερβίρετε την σαλάτα σε μικρά μπολάκια

Υλικά

Φασολάκια φρέσκα, βρασμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια
250 γρ.
2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες
15 φύλλα μαϊντανό
15 φύλλα βασιλικό
Κάπαρη
2 κουταλιές
100 γρ. τρυφερή ρόκα
Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά και ελαιόλαδο
60 γρ.
1/4 (60ml) φλιτζανιού χυμό λεμονιού
Σκόρδο λιωμένες
2 σκελίδες
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζυμαρικά (κοχύλια, τριβελάκι, φαρφάλες)
300 γρ.