Σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό τόνο & λαχανικά

Σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό τόνο & λαχανικά

10
Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε στο μπολ τα fusilli μαζί με τα τοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον καπνιστό τόνο.
  • Προσθέτετε σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για το dressing, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
  • Περιχύνετε την μακαρονοσαλάτα με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά, προσθέτετε την baby ρόκα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

Υλικά

Ζυμαρικά fusilli βρασμένα
250 γρ.
10 ντοματίνια κομμένα στα 4
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ πράσινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
Ρόκα baby
30 γρ.
200 γρ. τόνο καπνιστό
Για το dressing
Ελαιόλαδο
80 ml
4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσάμικο
1 λάιμ (μοσχολέμονο) (ξύσμα & χυμό)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι