Σαλάτα με ρεβίθια, κινόα, λαχανικά και φρέσκο τυρί κρέμα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Σαλάτα με ρεβίθια, κινόα, λαχανικά και φρέσκο τυρί κρέμα

Σαλάτα με ρεβίθια, κινόα, λαχανικά και φρέσκο τυρί κρέμα

20
Θρεπτική, απολαυστική & υγιεινή, αυτή η σαλάτα είναι ιδανική σαν ενδιάμεσο ή κυρίως γεύμα για το σπίτι ή τη δουλειά. Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε την λευκή και την κόκκινη κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε την λευκή και την κόκκινη κινόα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπάσει και να καλύψει την κινόα περίπου 2 δάχτυλα και την βράζετε για 9-10 λεπτά.
  • Όση ώρα βράζει η κινόα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια τα λαχανικά, τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το αγγουράκι, ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά και με ένα μαντολίνο κόβετε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
  • Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα ρεβίθια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σουρώνετε την κινόα, την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, την προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Τοποθετείτε την σαλάτα με μικρά γυάλινα βαζάκια κάνοντας ενδιάμεσα 2-3 στρώσεις με φρέσκο τυρί κρέμα.

Υλικά

Ρεβίθια βρασμένα
600 γρ.
Κινόα άσπρη
60 γρ.
Κινόα κόκκινη
60 γρ.
Πολύχρωμα ντοματίνια
250 γρ.
1 μικρό κρεμμύδια
1 μικρό αγγούρι
3 ραπανάκια
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές
1 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
Ελαιόλαδο
40 ml
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
250 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι