Ρολό χοιρινό με καραμελωμένα φρούτα

Ρολό χοιρινό με καραμελωμένα φρούτα

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-rolo-xoirino-me-karamelwmena-frouta/

Εκτέλεση

  • Πασπαλίζετε το χοιρινό με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκόρδο και αλείφετε με φρέσκο βούτυρο Lurpak. Έπειτα το τυλίγετε σφιχτά σε ρολό και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 50 γρ. βούτυρο Lurpak και ροδίζετε καλά το ρολό από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με κονιάκ. Πασπαλίζετε τα αχλάδια, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα με ζάχαρη και τα μαγειρεύετε με το υπόλοιπο βούτυρο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά για να καραμελώσουν. Βάζετε το ρολό με το ζουμί του και τα φρούτα σε ένα ταψί, το σκεπάζετε και το ψήνετε στους 165°C για 3 ώρες. Λίγο πριν ψηθεί, αλείφετε την επιφάνεια του ρολού με το ζουμί του και το αφήνετε χωρίς σκέπασμα ώστε να πάρει χρώμα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το blue cheese, καθώς και τον ζωμό βοδινού και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε την σάλτσα μαζί με το χοιρινό. Προαιρετικά πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλές

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαρονέφρι ή φιλέτο μοσχαρίσιο.

Υλικά

Φρέσκο βούτυρο Lurpak αλατισμένο
100 γρ.
Μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές
Αχλάδια καθαρισμένα
12
Ξερά βερύκοκα
30
Δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
30
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ml κρέμα γάλακτος
300
Blue cheese Castello Danablu
300 γρ.
Ml ζωμός βοδινού
200
2 κιλά μπούτι χοιρινό
Σκόρδο ψιλοκομμένες
4 σκελίδες
1/2 φλιτζάνι κονιάκ