Ρολό μελιτζάνας με μοτσαρέλα και ντομάτα

Ρολό μελιτζάνας με μοτσαρέλα και ντομάτα

1 40
Νόστιμο ρολό μελιτζάνας που μπορούμε να το σερβίρουμε και σαν μεζέ. Η μαστιχωτή μοτσαρέλα και η αρωματική ντομάτα το κάνουν ακόμα πιο τέλειο! Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-rolo-melitzanas-mozzarella-ntomata/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C ψήσιμο πάνω κάτω. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο.
  • Πλένετε τη μελιτζάνα, τη σκουπίζετε και την κόβετε σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ. Τις τοποθετείτε σε μονή στρώση στη λαμαρίνα, αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και στις δύο πλευρές, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε τις μελιτζάνες για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και στρώνετε τις μελιτζάνες, φροντίζοντας οι φέτες να μισοκαλύπτουν η μια την άλλη, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο.
  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το μισό σκληρό τυρί, στρώνετε τις φέτες μοτσαρέλας, τις ντομάτες και λίγα φύλλα βασιλικού. Τυλίγετε (με τη βοήθεια του χαρτιού) σε σφιχτό ρολό, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και το υπόλοιπο σκληρό τυρί και κατόπιν το τυλίγετε με το χαρτί και με μεμβράνη. Βάζετε το ρολό στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Αφαιρείτε τη μεμβράνη και το χαρτί, ραντίζετε με όσο βούτυρο μου έχει απομείνει και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 20 λεπτά.

Υλικά

Arla Mozzarella κομμένη σε χοντρά κομμάτια
200 γρ.
1 μεγάλη μελιτζάνες φλάσκα
2 κόκκινες ντομάτες κομμένες σε φέτες
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
80 γρ.
Φρυγανιές τριμμένη
50 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
50 γρ.
Της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά
Φύλλα βασιλικό
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη, ξερή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι