Ψητός σολομός με παντζάρια

Ψητός σολομός με παντζάρια

ΓΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΥΜΑ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-psitos-solomos-me-pantzaria/

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύουμε τα παντζάρια και τις πατάτες με το Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά σε ένα ταψί με χαρτί φούρνου και αλατίζουμε. Ψήνουμε τα παντζάρια και τις πατάτες στη μέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά.
  • Συγχρόνως αφαιρούμε τυχόν κόκαλα από το σολομό και τον κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε τα μπαχαρικά στο σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα πάνω από τα λαχανικά – τα τελευταία 15 λεπτά (περίπου ½ ώρα συνολικά). Σερβίρουμε το ζεστό σολομό με κρύο Arla Protein Cottage Cheese και τα ψητά λαχανικά. Συνοδευτικό: 150γρ. λευκό ψωμί Χρόνος ψησίματος: περίπου ½ ώρα στους 225 βαθμούς.

Υλικά

Καθαρισμένα παντζάρια και οριζοντίως κομμένα
800 γρ.
Καθαρισμένες πατάτες οριζοντίως κομμένες
600 γρ.
Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά ανάλατο, λιωμένο
25 γρ.
Του γλυκου χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι
500 γρ. σολομού φιλέτο, χωρίς πέτσα
Κουταλάκι του γλυκού herbes de province (γαλλικό μείγμα μπαχαρικών)
Arla Protein Cottage Cheese
200 γρ.