Ψητός σολομός με παντζάρια

Ψητός σολομός με παντζάρια

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

ΓΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΥΜΑ

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 800 γρ. καθαρισμένα παντζάρια και οριζοντίως κομμένα
  • 600 γρ. καθαρισμένες πατάτες οριζοντίως κομμένες
  • 25 γρ. Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά ανάλατο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκου χοντρό αλάτι
  • 500 γρ. σολομός φιλέτο, χωρίς πέτσα
  • κουταλάκι του γλυκού herbes de province (γαλλικό μείγμα μπαχαρικών)
  • 200 γρ. Arla Protein Cottage Cheese

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα παντζάρια και τις πατάτες με το Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά σε ένα ταψί με χαρτί φούρνου και αλατίζουμε. Ψήνουμε τα παντζάρια και τις πατάτες στη μέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά.

Συγχρόνως αφαιρούμε τυχόν κόκαλα από το σολομό και τον κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε τα μπαχαρικά στο σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα πάνω από τα λαχανικά – τα τελευταία 15 λεπτά (περίπου ½ ώρα συνολικά). Σερβίρουμε το ζεστό σολομό με κρύο Arla Protein Cottage Cheese και τα ψητά λαχανικά. Συνοδευτικό: 150γρ. λευκό ψωμί Χρόνος ψησίματος: περίπου ½ ώρα στους 225 βαθμούς.

Άλλες συνταγές