Πράσινο κριθαρότο με γαρίδες

Πράσινο κριθαρότο με γαρίδες

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Απολαυστικό κριθαρότο με Arla Φρέσκο τυρί Κρέμα απο την Ντίνα Νικολάου

Υλικά

Για το κριθαρότο

  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα) σκόνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός απο γαρίδα

Για τον ζωμό απο γαρίδες

  • 12 κεφάλια & κελύφη απο γαρίδα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σπόρους
  • 1 λίτρο νερό
  • πιπέρι

Για την πράσινη κρέμα

  • 1 ματσάκι μυρώνι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι & πιπέρι

Για τις γαρίδες

  • 12 γαρίδα μεγάλες, χωρίς κελύφη και έντερα (κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη για τον ζωμό)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 30γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για τον ζωμό

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια σωτέζα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κύμινο, τα κεφάλια και τα κελύφη και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε ½ φλιτζάνι για την κρέμα.

Για το κριθαρότο

Σε μια δεύτερη σωτέζα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον γλυκάνισο, την πιπερόριζα, και το κριθαράκι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό γαρίδας (σουρωμένο), ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει το κριθαρότο μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Για την κρέμα

Σε ένα μούλτι χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την ρόκα, τα μυρώνια, το σκόρδο και τον ζωμό γαρίδας που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε την κρέμα στο κριθαρότο, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Για τις γαρίδες

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πιπερόριζα, τον γλυκάνισο και τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, αλατίζουμε και σερβίρουμε με το κριθαρότο.