Πράσινο κριθαρότο με γαρίδες

Πράσινο κριθαρότο με γαρίδες

50
Απολαυστικό κριθαρότο με Arla Φρέσκο τυρί Κρέμα απο την Ντίνα Νικολάου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-prasino-kritharoto/

Εκτέλεση

Για τον ζωμό
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια σωτέζα να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κύμινο, τα κεφάλια και τα κελύφη και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε ½ φλιτζάνι για την κρέμα.
Για το κριθαρότο
  • Σε μια δεύτερη σωτέζα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον γλυκάνισο, την πιπερόριζα, και το κριθαράκι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό γαρίδας (σουρωμένο), ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει το κριθαρότο μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Για την κρέμα
  • Σε ένα μούλτι χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την ρόκα, τα μυρώνια, το σκόρδο και τον ζωμό γαρίδας που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε την κρέμα στο κριθαρότο, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Για τις γαρίδες
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πιπερόριζα, τον γλυκάνισο και τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, αλατίζουμε και σερβίρουμε με το κριθαρότο.

Υλικά

Για το κριθαρότο
Κριθαράκι μέτριο
300 γρ.
Ελαιόλαδο
50 ml
Βούτυρο Lurpak ανάλατο
100 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα) σκόνη
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμός απο γαρίδες
Για τον ζωμό απο γαρίδες
12 κεφάλια & κελύφη απο γαρίδες
Ελαιόλαδο
40 ml
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σπόρους
Νερό
1 λίτρο
Πιπέρι
Για την πράσινη κρέμα
1 ματσάκι μυρώνι
1 ματσάκι ρόκα
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
200 γρ.
Σκόρδο λιωμένη
1 σκελίδα
Αλάτι & πιπέρι
Για τις γαρίδες
12 γαρίδες μεγάλες, χωρίς κελύφη και έντερα (κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη για τον ζωμό)
Ελαιόλαδο
30 ml
30γρ. βούτυρο Lurpak
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι