Πίτσα με πιπεριά και ελιές

Πίτσα με πιπεριά και ελιές

15
Χρόνος προετοιμασίας 30
Μια λαχταριστή πίτσα με mozzarella που λιώνει μοναδικά! Μια απολαυστική συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-pizza-me-piperia-elies/

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με την μαγιά και ανακατεύετε λίγο.
  • Προσθέτετε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι και με τον γάντζο ζυμώνετε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί ακόμη λίγο αλεύρι ή νερό, προσθέτετε έτσι ώστε η ζύμη να σφίξει και να γίνει µια µπάλα.
  • Αφαιρείτε την ζύμη από το μίξερ, την ζυμώνετε λίγο σε ένα καθαρό, στεγνό πάγκο, την διαμορφώνετε σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Ανοίγετε το ζυμάρι μόλις ξεκουραστεί, με λίγο σιμιγδάλι σε μία πίτσα διαμέτρου περίπου 30 εκ.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια και τις ελιές Καλαμών στην μέση κατά μήκος.
  • Απλώνετε την σάλτσα τομάτας στην πίτσα και πασπαλίζετε με το pasta & gratinar.
  • Τοποθετείτε από πάνω το χοιρινό καπνιστό ζαμπόν, την μοτσαρέλα, την πράσινη πιπεριά και τέλος τις ελιές Καλαμών.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C, στις αντιστάσεις, για 14-16 λεπτά.
  • Όταν η πίτσα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Υλικά

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα
200 γρ.
Χοιρινό καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 φέτες
300 γρ.
100 γρ.
1 κ.σ.
Πράσινη πιπέρι
½
Ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
7
Λίγα φύλλα απο φρέσκο βασιλικός
Για την ζύμη
Αλεύρι
300 γρ.
Νερό
150 γρ.
Αποξηραμένη μαγιά
4 γρ.
Αλάτι
2 πρέζες
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Ψιλό σιμιγδάλι για το άνοιγμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι