Πίτσα με κοτόπουλο και Arla Mozzarella

Πίτσα με κοτόπουλο και Arla Mozzarella

για µια πίτσα (6-8 κοµµάτια)

Εκτέλεση

  • 1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνετε σε µέτρια φωτιά το φιλέτο του κοτόπουλου, το οποίο προηγουµένως έχετε αλατοπιπερώσει.
  • 2. Μόλις ψηθεί, το κόβετε σε λεπτές φέτες µε ένα µαχαίρι κοπής.
  • 3. Σε ένα µεγάλο µπολ αναµειγνύετε λίγο χλιαρό νερό µαζί µε τη µαγιά και τη ζάχαρη για να διαλυθούν.
  • 4. Σε ένα άλλο µεγάλο µπολ κοσκινίζετε τα 250 γραµµάρια αλεύρι και προσθέτετε το θυµάρι και το αλάτι.
  • 5. Κάνετε µια τρύπα στη µέση και ρίχνετε το διάλυµα της µαγιάς µε τη ζάχαρη. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζυµώνετε το µείγµα έτσι ώστε να κολλά ελαφρώς στο χέρι.
  • 6. Αν χρειαστεί ακόµη λίγο αλεύρι ή νερό, προσθέτετε έτσι ώστε η ζύµη να σφίξει και να γίνει µια µπάλα. Όταν η µπάλα είναι έτοιµη, την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10-15 λεΩτά, καλυµµένη µε µια βρεγµένη πετσέτα.
  • 7. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, τη µεταφέρετε πάνω σε έναν αλευρωµένο πάγκο και την πλάθετε ώσπου να γίνει ελαστική.
  • 8. Την αφήνετε να ξεκουραστεί άλλα 5 λεπτά και την ανοίγετε σε ένα κοντό ταψάκι για πίτσες. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 230ο C.
  • 9. Τοποθετείτε στη ζύµη της πίτσας τη σάλτσα ντοµάτας και την πασπαλίζετε µε την τριµµένη Arla Mozzarella.
  • 10. Προσθέτετε τις φέτες του κοτόπουλου και τα ντοµατίνια και ψήνετε την πίτσα στον προθερµασµένο φούρνο, για 10-12 λεπτά. (O χρόνος µπορεί να είναι λιγότερος ή περισσότερος ανάλογα µε το πάχος της ζύµης.)
  • 11. Προτού σερβίρετε, προσθέτετε στην πίτσα σας τα φύλλα ρόκας. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Υλικά

Απο στήθος κοτόπουλου
1 φιλέτο
Αλεύρι μαλακό
250 γρ.
Αποξηραμένη μαγιά
4 γρ.
Ζάχαρη
1 πρέζα
Αλάτι
1 πρέζα
1 κουταλάκι θυμάρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Σάλτσα ντομάτας
100 γρ.
Arla Mozzarella
200 γρ.
Φύλλα απο φρέσκια ρόκα
10 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα