Πίτα με σπανάκι και τυρί κρέμα

Πίτα με σπανάκι και τυρί κρέμα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Μια ιδιαίτερη σπανακόπιτα με φρέσκο τυρί κρέμα Arla, που θα σας κάνει να θέλετε να τη μαγειρεύετε συνέχεια. Μια συνταγή απο την Ντίνα Νικολάου

Υλικά

  • 2 κομμάτια φύλλο σφολιάτας
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. Αρλα Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα της τάρτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση για την πίτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το στεγνώνουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατίζουμε καλά. Αρχίζουμε να «τρίβουμε» με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν οι ίνες και να αποβάλλουν τα χόρτα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, βουτυρώνουμε λίγο το απλό ταψί μας). Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ενώνουμε καλά τα δύο φύλλα στην περιφέρεια του ταψιού. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο της πίτας για να φεύγουν οι ατμοί, αδειάζουμε το χτυπημένο αυγό στο ταψί και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.