Πίτα με μπλε τυρί

Πίτα με μπλε τυρί

1 10
Γρήγορη και εύκολη πίτα με έντονο μπλε τυρί και άρωμα από φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-pita-me-mple-turi/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε καλά ένα βαθύ, στρογγυλό σκεύος (κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα) διαμέτρου 30 εκ.
  • Απλώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και καλύπτετε τα υπόλοιπα με καθαρή, νωπή πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Αλείφετε καλά το φύλλο με λιωμένο βούτυρο.
  • Κρατάτε λίγη τριμμένη μοτσαρέλα σε ένα μπολάκι για το τέλος (περίπου 30 γρ.) και πασπαλίζετε το φύλλο με λίγο τυρί. Από την στενή πλευρά, αρχίζετε να σουρώνετε το φύλλο σχηματίζοντας μια λωρίδα σαν ακορντεόν (όχι πολύ σφιχτό). Το μεταφέρετε στο σκεύος και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνετε τα φύλλα σκέτα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και αδειάζετε το μείγμα επάνω στα φύλλα. Σκορπίζετε τη μοτσαρέλα που έχετε κρατήσει στην άκρη και το μπλε τυρί κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Επαναφέρετε το σκεύος στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή με πράσινη σαλάτα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
100 γρ.
Γάλα
400 ml
3 αυγά
200 γρ.
100 γρ.
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι