Πένες Ογκρατέν

Πένες Ογκρατέν

Πένες ογκρατέν με πλούσια γεύση και ελάχιστη προετοιμασία. Τυριά που λιώνουν στο κέντρο του ταψιού και κρούστα τραγανή για μεγαλύτερη απόλαυση. Μια μοναδική συνταγή απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-penes-au-gratin/

Εκτέλεση

Για τις πένες ογκρατέν
  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο βραστο νερό για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο.
  • Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στην κρέμα μαζί με το ζαμπόν και την τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με την κρέμα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος πυρίμαχο 22X30 ή σε μικρό ταψί βουτυρωμένο.
  • Πασπαλίζουμε το ογκρατέν με την κρούστα τυριού και ψωμιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC ,στον αέρα, στην μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα το ογκρατέν με πένες και τυριά. Περίπου για 20’ .
  • Το σερβίρουμε ζεστό όπως βγαίνει από τον φούρνο όσο ακόμα λιώνουν τα τυριά και η κρέμα διατηρεί την υγρασία της.
Για την κρέμα
  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, σε μια μεσαία κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά πριν τα βάλουμε στην εστία.
  • Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για περίπου 7’ ,μέχρι να πυκνώνει και να δέσει.
  • Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τετριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ογκρατέν με τυριά.
Για την κρούστα
  • Ανακατεύουμε τα ψίχουλα, το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό.
  • Η κρούστα είναι προαιρετική μπορείτε να την παραλείψετε.

Υλικά

Για τις πένες
Πένες ριγωτές
500 γρ.
Arla Mozzarella τριμμένη
150 γρ.
Ζαμπόν
100 γρ.
Της σούπας Βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο
1 κουταλιά
Αλάτι
Για την κρέμα
Γάλα
1 λίτρο
Κορν φλάουρ
70 γρ.
Της σούπας Βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο
2 κουταλιές
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
50 γρ.
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για την κρούστα (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα απο ψωμί
2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα απο Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος