&w=375&h=265&mode=crop&ak=80b3352f&hm=975bd39d)
Πεϊνιρλί με μπλε τυρί και σταφύλι
50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Αφράτες «βαρκούλες» με δυνατό μπλε τυρί αλλά και μικρές ρόγες σταφυλιού. Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και λίγα καρύδια που ταιριάζουν τέλεια και δίνουν τραγανότητα. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Για τα πεϊνιρλί:
Υλικά
Για τη ζύμη
Νωπή μαγιά
|
30 γρ. |
---|---|
Χλιαρό γάλα
|
150 ml |
Χλιαρό νερό και λίγο ακόμα για το ζύμωμα
|
100 ml |
50 γρ. | |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Ζάχαρη
|
1 κ.γ. |
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
|
500 γρ. |
Για τη γέμιση
200 γρ. | |
200 γρ. | |
Αυγά ελαφρά χτυπημένα
|
2 |
Άμυλο καλαμποκιού
|
1 κ.σ. |
6 φέτες | |
Σταφύλι μικρό, λευκό
|
1 τσαμπί |
Σταφύλι μικρό, μαύρο
|
1 τσαμπί |
40 γρ. | |
Λίγο αλάτι
|
|
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|