Παπουτσάκια με κοτόπουλο
1 ω 5 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Τα κλασικά παπουτσάκια γίνονται εύκολα, γρήγορα και πιο ελαφριά γεμίζοντάς τα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα. Αν σας έχει περισσέψει ψητό ή βραστό κοτόπουλο από προηγούμενο μαγείρεμα, μπορείτε να το «μεταμορφώσετε» σε κάτι νόστιμο και δημιουργικό. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για τις μελιτζάνες
|
Μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
|
4 |
|---|---|
|
Λίγο ελαιόλαδο
|
Για τη γέμιση
|
Φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
|
800 γρ. |
|---|---|
| 300 γρ. | |
| 50 γρ. | |
|
Ελαιόλαδο
|
1 κ.σ. |
|
Δενδρολίβανο
|
2 κλωναράκια |
|
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
|
1 |
|
Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
|
2 |
|
Πετιμέζι
|
40 ml |
|
Μέντα, ψιλοκομμένο
|
¼ ματσάκι |
|
Τυρί φέτα, κομμένη σε κύβους
|
100 γρ. |
|
Σπόροι σουσαμιού
|
1 κ.σ. |
|
Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
|
6 |
|
Αλάτι, πιπέρι
|
Εκτέλεση
Για τις μελιτζάνες
Για τη γέμιση