Μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο με χυλοπιτάκι

Μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο με χυλοπιτάκι

45
Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Θωρακίζετε τα μπούτια κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε πάλι τα μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
  • Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε 800 γραμμμάρια βραστό νερό στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα φλωμάρια.
  • Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία κουτάλα και συμπληρώνετε υγρά αν χρειάζεται για να βράσουν τα φλωμάρια και το κοτόπουλο.
  • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με το σκληρό τυρί από πάνω.

Υλικά

1 κιλό μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Lurpak Soft ανάλατο
2 κουταλιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες
Χυμό απο 2 λεμόνια
Ξύσμα απο 1 λεμόνια
Ξύσμα απο 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
Ξύσμα απο πορτοκάλια (1 πορτοκάλι)
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά αλεύρι
Λευκό κρασί
100 ml
300 ml ζωμό κοτόπουλο
Χυλοπίτες
400 γρ.
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
150 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι