Μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο με χυλοπιτάκι

Μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο με χυλοπιτάκι

45
Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mpouti-kotopoulo-lemonato/

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Θωρακίζετε τα μπούτια κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε πάλι τα μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
  • Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε 800 γραμμμάρια βραστό νερό στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα φλωμάρια.
  • Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία κουτάλα και συμπληρώνετε υγρά αν χρειάζεται για να βράσουν τα φλωμάρια και το κοτόπουλο.
  • Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με το σκληρό τυρί από πάνω.

Υλικά

Μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
1 κιλό
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
2 κουταλιές
Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2
Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες
Λεμόνια (χυμό)
2
Λεμόνι (ξύσμα)
1
Λάιμ (μοσχολέμονο) (ξύσμα)
1
Πορτοκάλι (ξύσμα)
1
Φρέσκο θυμάρι
2 κλαδάκια
Αλεύρι
1 κουταλιά
Λευκό κρασί
100 ml
Ζωμός κοτόπουλου
300 ml
Χυλοπίτες
400 γρ.
150 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι