&format=jpg)
Μουσακάς χωρίς τηγάνι
1 ω 20 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ο μουσακάς χωρίς τηγάνι είναι πολύ ελαφρύς και αυτό που υπερισχύει είναι η γλύκα της ψητής μελιτζάνας, η μελωμένη σάλτσα κιμά και η ελαφριά γεύση της εύκολης μπεσαμέλ. Μία απίστευτη συνταγή της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα κιμά
Για τις ψητές μελιτζάνες
Για την εύκολη μπεσαμέλ
Για το στήσιμο
Υλικά
Για τον μουσακά
Μελιτζάνες φλάσκες
|
2 κ. |
---|---|
100 γρ. | |
Φρυγανιές τριμμένη
|
100 γρ. |
Λίγο ελαιόλαδο
|
|
Λίγο αλάτι
|
Για τη σάλτσα κιμά
Ελαιόλαδο
|
4 κ.σ. |
---|---|
Κιμάς μοσχαρίσιος
|
800 γρ. |
Κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
|
1 |
Καρότο μέτριο, τριμμένο
|
1 |
Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
|
2 |
Ψιλοκομμένες ντομάτες
|
800 γρ. |
Φύλλα δάφνης
|
1 φύλλο |
Ξυλάκι κανέλας
|
1 |
Κονιάκ
|
⅓ φλιτζάνι |
Αλάτι
|
|
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
Για την εύκολη μπεσαμέλ
Γάλα σε θερμoκρασία δωματίου
|
1½ λ. |
---|---|
Άμυλο καλαμποκιού
|
125 γρ. |
2 κ.σ. | |
Αυγά
|
2 |
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
|
3 πρέζες |
Αλάτι
|
|
Πιπέρι
|
|
200 γρ. |