Μοσχαρίσιο burger με σάλτσα μπλε τυριού

Μοσχαρίσιο burger με σάλτσα μπλε τυριού

30
Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mosxarisio-burger-saltsa-blue-cheese/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι, τον κιμά μοσχάρι, την Worcestershire sauce, την μουστάρδα, το αυγό, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ζυμώνετε πολύ καλά, πλάθετε 2 μπιφτέκια και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις φέτες μπέικον μέχρι να γίνουν τραγάνες και τις αποσύρετε σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά δίνετε καλό χρώμα στα μπιφτέκια και από τις 2 μεριές και μετά τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-15 λεπτά.
  • Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς.
  • Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την blue cheese sauce, το φρέσκο τυρί κρέμα και το μπλε τυρί, σπασμένο με τα χέρια σας και ανακατεύετε καλά.
  • Μόλις τα μπιφτέκια είναι έτοιμα και τα αποσύρετε από τον φούρνο τοποθετείτε πάνω τους κατευθείαν τις φέτες cheddar να λιώσουν.

Υλικά

1 ντομάτες κομμένη
1 κρεμμύδια μικρό
Βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά
Μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά
Μπέικον
2 φέτες
Ρόκα baby
25 γρ.
Τυρί cheddar
2 φέτες
Για το μπιφτέκι
Κιμάς μοσχαρίσιος
400 γρ.
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Worcester sauce
2 κουταλιές
Μουστάρδα
1 κουταλιά
1 αυγό
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την blue cheese sauce:
Arla τυρί κρέμα
250 γρ.
Μπλε τυρί Castello Danablu
100 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι