Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με αρωματικό βούτυρο Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά

Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με αρωματικό βούτυρο Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλα κόντρα γάλακτος
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
  • 10 τοματίνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 100 γρ. Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά
  • ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο (lime)
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για το αρωματικό βούτυρο τοποθετείτε σε ένα μίξερ, 100 γραμμάρια Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά, ξύσμα από 1 λάιμ, 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε με το σύρμα όση περισσότερη ώρα μπορείτε.

Τοποθετείτε το βούτυρο σε μια μεμβράνη, τυλίγετε σε ρόλο και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο πρώτα τα τοματίνια ολόκληρα και έπειτα το σπανάκι προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνετε 2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος για 8-10 λεπτά συνολικά, σε ένα ραβδωτό τηγάνι, γυρνώντας τες ανά 3-4 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος πού έχουν κοπεί.

Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τα τοματίνια, το σπανάκι και ένα κομμάτι από το αρωματικό βούτυρο.

Άλλες συνταγές