Μεξικάνικο ρύζι
40 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπ
Μια λαχταριστή συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
|
Ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και μουλιασμένο για 30'
|
450 γρ. |
|---|---|
| 2 κ.σ. | |
|
Κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
|
1 |
|
Σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
|
1 |
|
Πιπεριά κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
|
175 γρ. |
|
Καλαμπόκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
|
1 |
|
Μαύρα φασόλια απο κονσέρβα
|
425 γρ. |
|
Ντομάτες πελτέ
|
2 κ.σ. |
|
Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
|
50 γρ. |
|
Φρέσκος κόλιανδρος τριμμένο
|
1 κ.γ. |
|
Κύμινο σκόνη
|
1 κ.γ. |
|
Πάπρικα
|
1 κ.γ. |
|
Πιπέρι καγιέν (ή περισσότερο ανάλογα με τα γούστα σας)
|
½ κ.γ. |
|
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
|
|
Βραστό νερό
|
700 ml |
|
Φρέσκο μαϊντανός ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
|
20 γρ. |
| 2 κ.σ. |
Για το γαρνίρισμα
|
Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρο (μόνο ψιλοκομμένα
|
|
|---|---|
|
Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
|
Εκτέλεση