Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

45 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Μια κλασική, πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για σπαγγέτι, με την υπογραφή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Απόλαυση για όλη την οικογένεια.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-makaronia-me-kima/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
  • Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές soft.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να μαραίνετε και προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά.
  • Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί, προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα.
  • Όση ώρα σιγοβράζει ο κιμάς, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
  • Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε την τριμμένη mozzarella και τις 2 κουταλιές soft και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα, προσθέτετε από πάνω τον κιμά και τέλος πασπαλίζετε με το pasta & gratinar και σερβίρετε.

Υλικά

Για τον κιμά
Κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ.
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
2 κουταλιές
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδου
1
1 κουταλιά πελτέ απο ντομάτες
Ζάχαρη
1 κ.σ.
80γρ. λευκό κρασί
Ντομάτες τριμμένες
2
150 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι