Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

45
Μια κλασική, πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για σπαγγέτι, με την υπογραφή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Απόλαυση για όλη την οικογένεια.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-makaronia-me-kima/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
  • Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές soft.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να μαραίνετε και προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά.
  • Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί, προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα.
  • Όση ώρα σιγοβράζει ο κιμάς, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
  • Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε την τριμμένη mozzarella και τις 2 κουταλιές soft και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα, προσθέτετε από πάνω τον κιμά και τέλος πασπαλίζετε με το pasta & gratinar και σερβίρετε.

Υλικά

Arla Mozzarella
200 γρ.
Μακαρόνια
500 γρ.
Lurpak Soft
2 κουταλιές
Για τον κιμά
Κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ.
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Lurpak Soft
2 κουταλιές
1 κρεμμύδια
Σκόρδο
1 σκελίδα
1 κουταλιά πελτέ απο ντομάτες
Ζάχαρη
1 κουταλιά
80γρ. λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
Arla Pasta & Gratinar mix τριμμένων τυριών
150 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι