Μακαρονάδα με σκορδοβούτυρο και αυγό ποσέ
  • Arla
  • Συνταγές
  • Μακαρονάδα με σκορδοβούτυρο και αυγό ποσέ

Μακαρονάδα με σκορδοβούτυρο και αυγό ποσέ

20
Χρόνος προετοιμασίας 5
Μια ελαφρώς διαφορετική, νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα, απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-makaronada-me-skordovoutyro-kai-aygo-pose/

Εκτέλεση

  • Βάζετε στο μούλτι τον μαϊντανό, το σκόρδο, το σκληρό τυρί και το γάλα και τα πολτοποιείτε καλά. Βάζετε το βούτυρο σε ένα μπολ και το αφρατεύετε με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα υλικά και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολάκι και το αφήνετε στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε για 4-5 λεπτά.
  • Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε αρκετό από το μείγμα του βουτύρου. Προσθέτετε 2-3 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνετε.
  • Ρίχνετε απευθείας τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι τα σπαγγέτι να απορροφήσουν την βουτυρένια κρέμα και να ολοκληρωθεί ο βρασμός τους. Σερβίρετε αμέσως με ένα αυγό ποσέ σε κάθε πιάτο.

Υλικά

Μακαρόνια (σπαγγέτι)
400 γρ.
250 γρ.
Σκελίδες σκόρδου
5
Μαϊντανός (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι
80 γρ.
Γάλα ή κρέμα γάλακτος
40 ml
Αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα αυγά
Αυγά
4
Ξύδι
50 ml