Μακαρονάδα με ντομάτα & τυρί

Μακαρονάδα με ντομάτα & τυρί

Μια λαχταριστή μακαρονάδα γεμάτη μεσογειακά αρώματα, απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.

Εκτέλεση

Για τη μακαρονάδα
  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδο ,τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας σοτάρουμε για 1’
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και τα σπάμε με την κουτάλα.
  • Τα αφήνουμε για 3’ να ψηθούν.
  • Τότε προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού.
  • Ανακατεύουμε μια δύο φορές.
  • Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν στην σάλτσα ντομάτας και να πιουν τα υγρά τους.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε μια δυό φορές κατά την διάρκεια του βρασμού.
  • Όταν βράσουν τα ζυμαρικά μετά από 8’ (ανάλογα την ποιότητα του ζυμαρικού) και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη την σάλτσα αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο μέσα στη μακαρονάδα με ντομάτα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα την ζουμερή μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί.
  • Προσθέτουμε έξτρα τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Υλικά

Για τη μακαρονάδα
Μακαρόνια
300 γρ.
Βούτυρο Lurpak
25 γρ.
Σκόρδο
1 σκελίδα
1/2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 κλων. βασιλικό
1/2 κουταλιά της σούπας ντομάτες πελτέ
Ντοματίνια
250 γρ.
Αλάτι
Πιπέρι
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
50 γρ.
Νερό ή ζωμό
1 λίτρο
Για το σερβίρισμα
Φύλλα απο βασιλικό
Πρόσθετο Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο