Βάφλες Lurpak

Βάφλες Lurpak

16 τεμάχια. Χρόνος ψησίματος: Περίπου 6’ λεπτά στους 200°C
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-lurpak/

Εκτέλεση

  • Κόβετε το βούτυρο Lurpak σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε με το αλεύρι. Δένετε γρήγορα τη ζύμη και την αφήνετε καλυμμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Ζυμώνετε τη ζύμη σε λεπτά ρολά επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε 32 βάσεις ζύμης χρησιμοποιώντας στρογγυλό κόφτη (διαμέτρου περίπου 6 εκ). Πασπαλίστε τη ζάχαρη σε λαδόκολλα. Αλείφετε τις βάσεις με ασπράδι αυγού και τις τοποθετείτε με την αλειμμένη πλευρά επάνω στη ζάχαρη. Πλάθετε ελαφρά με έναν πλάστη για να τους δώσετε οβάλ σχήμα. Τις τοποθετείτε σε λαδόκολλα με την ζαχαρωμένη επιφάνεια προς τα επάνω και τις ψήνετε στην επάνω σχάρα του φούρνου μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Τις αφήνετε να κρυώσουν.
Κρέμα μόκα
  • Λειώνετε τον στιγμιαίο καφέ στο βραστό νερό και έπειτα αφήστε τον να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο, το γλάσο ζάχαρης και τον κρόκο του αυγού με ένα μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τον καφέ στην κρέμα και προσθέστε για γεύση την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού. Ενώστε τις βάσεις ανά δύο τοποθετώντας ενδιάμεσα την κρέμα με την ζαχαρωμένη πλευρά προς τα επάνω. Σερβίρετε τις βάφλες ελαφρώς παγωμένες.

Υλικά

Βούτυρο Lurpak ανάλατο
150 γρ.
Αλεύρι
150 γρ.
Της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές
1 ασπράδι μεσαίου αυγού
1 κρέμα Μόκα
Του γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 κουταλάκι
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
Βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο
100 γρ.
Γλάσο ζάχαρης
75 γρ.
1 κρόκος μεσαίου αυγού
Κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα απο πορτοκάλια