Λινγκουίνι με κιμά, δαμάσκηνο & καπνιστή πάπρικα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Λινγκουίνι με κιμά, δαμάσκηνο & καπνιστή πάπρικα

Λινγκουίνι με κιμά, δαμάσκηνο & καπνιστή πάπρικα

40
Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα.
  • Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και μόλις ξεκινήσει το κρεμμύδι να μαλακώνει προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά.
  • Χαμηλώνετε λίγο την φωτιά και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά μέχρι να σπάσει ο κιμάς σε μικρά κομματάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Παράλληλα, σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente.
  • Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τα λιγκουίνι με τον κιμά και τέλος πασπαλίζετε από πάνω με το σκληρό τυρί Δανίας.

Υλικά

Λινγκουίνι
40 γρ.
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά
Βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά
1 μικρό κρεμμύδια ψιλοκομμένο
Σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα
5 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
2 πρέζες πάπρικα καπνιστή
Κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ.
60 γρ. Worcester sauce
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
200 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι