Λινγκουίνι με προσούτο, ξερό σύκο και μπλε τυρί
  • Arla
  • Συνταγές
  • Λινγκουίνι με προσούτο, ξερό σύκο και μπλε τυρί

Λινγκουίνι με προσούτο, ξερό σύκο και μπλε τυρί

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (10-11 λεπτά).
  • Ανακατεύετε σε τακτά διαστήματα και σουρώνετε με κρύο νερό και ξανατοποθετείτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτετε στο τηγάνι τα ξερά σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες και το προσούτο επίσης και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα και στη συνέχεια μεταφέρετε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα λινγκουίνι.
  • Προσθέτετε την μισή ποσότητα του μπλε τυριού κομμένο σε κομμάτια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε με δύο πιρούνια με απαλές κινήσεις. Σερβίρετε τα ζυμαρικά στα πιάτα και τέλος προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο μπλε τυρί σε κομμάτια.

Υλικά

1 πακέτο λινγκουίνι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Προσούτο
4 φέτες
9 ξερά σύκα
1/3 ματσάκι μαϊντανό
Castello Danablu
200 γραμμάρια
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι