Λαζάνια με μοσχαρίσια λουκάνικα

Λαζάνια με μοσχαρίσια λουκάνικα

1 ω 40 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπ
Τέλειο φαγητό που τα μοσχαρίσια λουκάνικα και η λιωμένη μοτσαρέλα δίνουν ξεχωριστή γεύση. Αν θέλετε, με την ίδια γέμιση μπορείτε να φτιάξετε και κανελόνια ή κοχύλια γεμιστά. μια απολαυστική συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-lazania-me-mosxarisia-loukanika/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αέρα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 1 κουταλιά από το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Μόλις μυρίσει ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε την δεύτερη κουταλιά βούτυρο να κάψει καλά. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα λουκάνικα και με ένα κουτάλι «σπάτε» τα χοντρά κομμάτια τους για να γίνουν σαν κιμάς. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
  • Από την κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας, βγάζετε 3 γεμάτες κουταλιές σε ένα μπολ και την υπόλοιπη την ρίχνετε στο τηγάνι με τα λουκάνικα. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε την τριμμένη μοτσαρέλα, το ανθότυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βουτυρώνετε ένα πιρέξ με ελάχιστο ελαιόλαδο και απλώνετε στο πάτο του την σάλτσα που έχω κρατήσει στην άκρη. Στρώνετε μια σειρά με λαζάνια και απλώνετε το 1/3 του μείγματος με τα λουκάνικα. Πασπαλίζετε με το ½ μείγμα των τυριών και σκεπάζετε με μια σειρά λαζάνια. Στρώνετε άλλο 1/3 από το μείγμα με τα λουκάνικα και πασπαλίζετε με την δεύτερη δόση τυριών.
  • Σκεπάζετε με μια τελευταία σειρά λαζάνια και απλώνετε την τελευταία δόση με τα λουκάνικα. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, σκορπάτε τους κύβους μοτσαρέλας και επαναφέρετε το σκεύος στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και το αφήνετε για 20 λεπτά πριν το κόψετε.

Υλικά

450γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικα (αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη τους)
Λαζάνια
200 γρ.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ντομάτα κονκασέ
800 γρ.
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη ξερή
Μανιτάρια χοντροκομμένα
400 γρ.
300 γρ.
200 γρ.
Ανθότυρο θρυμματισμένο
250 γρ.
1 αυγά κατά προτίμηση βιολογικό
1/2 ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι