Κριθαρότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Κριθαρότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

50
Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αποξηραμένα porcini και προσθέτετε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα μανιτάρια, τα portobello, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια σε φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αποσύρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε το κριθαράκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
  • Στην διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε και τον ζωμό από τα porcini.
  • Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο προσθέτετε μέσα όλα τα μανιτάρια μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.
  • Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και τελειώνετε προσθέτοντας από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υλικά

Κριθαράκι
250 γρ.
Ελαιόλαδο
3 κουταλιές
1 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένο
Μανιτάρια portobello ψιλοκομμένα
100 γρ.
Ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
100 γρ.
Brown μανιτάρια ψιλοκομμένα
100 γρ.
Μανιτάρια porcini αποξηραμένα
20 γρ.
Βούτυρο Lurpak
3 κουταλιές
Λευκό κρασί
200 ml
1200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
150 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι