Κρέπα γεμιστή με ομελέτα, ντομάτα και Arla Havarti

Κρέπα γεμιστή με ομελέτα, ντομάτα και Arla Havarti

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου
Rating (1 votes)

My rating

Κρέπα γεμιστή με ομελέτα, ντομάτα και Arla Havarti

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

  • 160 ml γάλα
  • 85 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1/4 κουταλιάς του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Lurpak

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 6 αυγά
  • 3 κουταλιές του γλυκού βούτυρο Lurpak
  • 70 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 2 ντομάτες
  • 8 φέτες τυρί Arla Havarti
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση για την κρέπα

Φτιάχνουμε πρώτα τον χυλό της κρέπας ανακατεύοντας σε ένα μπολ, με σύρμα, τα αβγά, το αλεύρι και το αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στον χυλό. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας, ρίχνουμε σταδιακά τον χυλό στην ταρτιέρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι, για να απλωθεί σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Ψήνουμε την κρέπα σε σιγανή φωτιά, για μερικά λεπτά από τη μία πλευρά, και όταν ροδίσει την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με μια ξύλινη σπάτουλα. Ψήνουμε τις υπόλοιπες κρέπες με τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν.

Εκτέλεση για την ομελέτα:

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, ώστε τα αβγά να παραμείνουν μαλακά.

Απλώνουμε τις κρέπες και μοιράζουμε ισομερώς πρώτα τις φέτες havarti, από πάνω τα scrambled eggs και τις φέτες ντομάτας. Διπλώνουμε τις κρέπες και σερβίρουμε.