Κρεατόπιτα γιορτινή με τυριά
1 ω 50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 1 ω
H κρεατόπιτα είναι πολύ χορταστική και μπορεί να σταθεί και σαν κύριο πιάτο αλλά και σε ένα brunch ή σε ένα γιορτινό τραπέζι. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
|
Φύλλο σφολιάτας βουτύρου
|
2 |
|---|---|
|
Μοσχάρι απο ελιά, κομμένο σε μικρούς κύβους
|
1 κ. |
| 100 γρ. | |
|
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
|
1 |
|
Πράσο ψιλοκομμένο
|
1 |
|
Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
|
2 |
|
Ντομάτες (πελτέ)
|
1 κ.σ. |
|
Λευκό ξηρό κρασί
|
100 ml |
|
Ζωμός κρέατος
|
250 ml |
| 300 γρ. | |
|
Καρότο μεγάλο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
|
1 |
|
Μαϊντανός (τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
|
½ ματσάκι |
|
Αυγό ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
|
1 |
|
Αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Εκτέλεση
Συναρμολόγηση