Κουνουπίδι σαλάτα με κάπαρη, ντοματίνια και καπνιστή γαλοπούλα

Κουνουπίδι σαλάτα με κάπαρη, ντοματίνια και καπνιστή γαλοπούλα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα.
Rating (0 votes)

My rating

Κουνουπίδι σαλάτα με κάπαρη, ντοματίνια και καπνιστή γαλοπούλα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα.

  • 400 γρ. κουνουπίδι (χωρίς κοτσάνι)
  • 140 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
  • 140 γρ. τυρί Arla Havarti
  • 20 ντοματίνια
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 50 γρ. baby ρόκα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml κρέμα βαλσάμικο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, την γαλοπούλα και το Ηavarti σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε την κάππαρη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε σε ένα μπολ το αγγουράκι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάππαρη, την καπνιστή γαλοπούλα και τα ντοματίνια. Βάζουμε στο μούλτι το κουνουπίδι, το χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί και να γίνει σαν κους-κους και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Έπειτα βάζουμε το Ηavarti, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε την baby ρόκα και σερβίρουμε.