Κοτόπουλο με μοτσαρέλα

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα

45
Χρόνος προετοιμασίας 10
Το φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα και βασιλικό θα το λατρέψετε. Γίνεται απίστευτα γρήγορα, με λίγα υλικά και αν το συνοδέψετε με ένα χιονάτο ρύζι ή τηγανητές πατάτες, θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών! Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kotopoulo-me-mozzarella/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το θυμάρι, τις πάπρικες (νιφάδες και σκόνη), αλάτι και πιπέρι. Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα σκουπίζετε και τα αλείφετε με το μαλακωμένο βούτυρο. Πασπαλίζετε τα φιλέτα με το μείγμα των μπαχαρικών και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζετε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Τοποθετείτε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε επάνω στα φιλέτα από 2-3 φύλλα βασιλικού και από 2 φέτες μοτσαρέλα.
  • Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, σκορπίζετε λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Υλικά

Κοτόπουλο στήθος
4 φιλέτα
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
Σκελίδες σκόρδου λιωμένες
4
50 γρ.
4 φέτες
Ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (κονσέρβα)
500 γρ.
Ντομάτα πελτέ
2 κουταλιές
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Σκόρδο σκόνη
1 κ.γ.
Ρίγανη ξερή
1 κ.γ.
Θυμάρι ξερό
1 κ.γ.
Πάπρικα σε νιφάδες
1 κ.γ.
Πιπέρι τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1
Βασιλικός
11 φύλλα
Αλάτι, πιπέρι