Κοτόπουλο με μοτσαρέλα

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα

45
Το φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα και βασιλικό θα το λατρέψετε. Γίνεται απίστευτα γρήγορα, με λίγα υλικά και αν το συνοδέψετε με ένα χιονάτο ρύζι ή τηγανητές πατάτες, θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών! Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kotopoulo-me-mozzarella/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το θυμάρι, τις πάπρικες (νιφάδες και σκόνη), αλάτι και πιπέρι. Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα σκουπίζετε και τα αλείφετε με το μαλακωμένο βούτυρο. Πασπαλίζετε τα φιλέτα με το μείγμα των μπαχαρικών και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζετε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Τοποθετείτε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε επάνω στα φιλέτα από 2-3 φύλλα βασιλικού και από 2 φέτες μοτσαρέλα.
  • Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, σκορπίζετε λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
Σκόρδο λιωμένες
4 σκελίδες
Βούτυρο Lurpak μαλακωμένο
50 γρ.
4 φέτες Arla Mozzarella
Ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (κονσέρβα)
500 γρ.
2 κουταλιές της σούπας ντομάτες πελτέ
Της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
Του γλυκού πάπρικα γλυκειά
1 κουταλάκι
Του γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
1 κουταλάκι
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
10-12 φύλλα βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι