Κοτόπουλο γεμιστό με προσούτο, φρέσκο τυρί κρέμα & μανιτάρια
  • Arla
  • Συνταγές
  • Κοτόπουλο γεμιστό με προσούτο, φρέσκο τυρί κρέμα & μανιτάρια

Κοτόπουλο γεμιστό με προσούτο, φρέσκο τυρί κρέμα & μανιτάρια

42
Απολαύστε μια λαχταριστή γιορτινή συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kotopoulo-gemisto/

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα ανοίγετε σαν πορτοφόλι.
  • Τα τοποθετείτε ανάμεσα από 2 πλαστικές μεμβράνες και με έναν μπάτη τα χτυπάτε καλά, έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μοιράζετε ισομερώς τα υλικά στα ανοιγμένα φιλέτα κοτόπουλο ξεκινώντας με το φρέσκο τυρί κρέμα Arla®, από πάνω τις φέτες προσούτο και τέλος το cheddar .
  • Τυλίγετε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου σε ρολό, τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί, τα τυλίγετε σαν καραμέλα και τα δένετε σφιχτά με μαγειρικό σπάγκο.
  • Τοποθετείτε τα ρολά σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o κελσίου για 16-18 λεπτά.
  • Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε φέτες τα ασπρομανίταρα, τα πλευρώτους και τα brown μανιτάρια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με την σκελίδα σκόρδου για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  • Αποσύρετε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου, βγάζετε το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Δίνετε χρώμα στα φιλέτα, καλά από όλες τις πλευρές, σβήνετε με το λικέρ και μόλις μείνει σχεδόν
  • το μισό προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak® μαζί με το ξύσμα κα χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
  • Στην συνέχεια κόβετε τα φιλέτα σε φέτες 2 εκατοστών και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα μαζί με τα σοταρισμένα μανιτάρια και την σάλτσα από το τηγάνι.

Υλικά

Κοτόπουλο
4 φιλέτα
Προσούτο
8 φέτες
150 γρ.
Τυρί cheddar
4 φέτες
2 κουταλιές
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Λικέρ
80 ml
Λάιμ (μοσχολέμονο) (ξύσμα & χυμό)
1
Για τα μανιτάρια
Ασπρομανίταρα
150 γρ.
Μανιτάρια πλευρώτους
150 γρ.
Μανιτάρια καφέ
150 γρ.
Σκόρδο
1 σκελίδα
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
3 κουταλιές
Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές