Κορμός αλμυρός με πέστροφα

Κορμός αλμυρός με πέστροφα

1 50
Νόστιμος, εντυπωσιακός και εύκολος αλμυρός κορμός με καπνιστή πέστροφα και σολομό. Αν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε το τυρί κρέμα για την επικάλυψη και να το απλώσετε σε όλο τον κορμό. Με ένα πιρούνι, θα κάνετε μακριές γραμμές για να μοιάζει με χιονισμένο κορμό. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kormos-almyros-me-pestrofa/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C ψήσιμο πάνω κάτω. Χωρίζετε τα ασπράδια και τους κρόκους από τα 4 αυγά. Βάζετε τα 4 ασπράδια σε ένα μπολ, αλατίζετε και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τους 4 κρόκους και το ολόκληρο αυγό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με το σύρμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτετε την μαρέγκα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ώστε να μη χαθεί ο όγκος τους.
  • Στρώνετε σε ένα ταψί 22x33 εκ. ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε εκεί το μείγμα. Ισιώνετε με μια σπάτουλα (θα πρέπει να έχει ύψος περίπου 1 εκ.) και βάζετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζετε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε σε μια πετσέτα. Τυλίγετε σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει.
Για την γέμιση
  • Κόβετε την καπνιστή πέστροφα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το ξύσμα, το τσίλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για τη συναρμολόγηση
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τις άκρες του ρολού ώστε να είναι πιο ίσιες. Ανοίγετε το παντεσπάνι με προσοχή και απλώνετε την γέμιση. Τυλίγετε και πάλι το παντεσπάνι με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το πετιμέζι αλάτι και πιπέρι και μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Φτιάχνετε μικρές ροζέτες στην επιφάνεια του κορμού και στολίζετε με καπνιστό σολομό, άνηθο, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υλικά

Για το παντεσπάνι
5 αυγά
Ελαιόλαδο
45 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος Light
50 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα Light
250 γρ.
Καπνιστές πέστροφες
130 γρ.
Άνηθο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια
Ξύσμα απο 1 ακέρωτο λεμόνια
1 μικρή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επικάλυψη
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα Light
150 γρ.
3 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
Φέτες καπνιστού σολομού
Ξύσμα απο λεμόνια
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι λευκό