Κοπανάκια κοτόπουλου με Carolina BBQ sauce

Κοπανάκια κοτόπουλου με Carolina BBQ sauce

45
Barbeque Time, με μια απίστευτη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kopanakia-kotopoulou-me-carolina-bbq-sauce/

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τα κοπανάκια κοτόπουλου
  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την Carolina BBQ sauce, την πικάντικη μουστάρδα, τη μαύρη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το μηλόξιδο, το νερό, την καυτερή πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, τη soya sauce και το λιωμένο βούτυρο Lurpak και με ένα pimer τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι κάνετε βαθιές κάθετες τομές στα κοπανάκια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με την Carolina BBQ sauce και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.
  • Ανάβετε το BBQ, βγάζετε τα κοπανάκια από τη μαρινάδα, την οποία φυλάτε στην άκρη και τα ψήνετε για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αλείφοντας τα συχνά με την Carolina BBQ sauce με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Όταν τα κοπανάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το BBQ και σερβίρετε.

Υλικά

Κοτόπουλο
12 κοπανάκια
Για την Carolina BBQ sauce:
Πικάντικη μουστάρδα
240 γρ.
Μαύρη ζάχαρη
120 γρ.
Καστανή ζάχαρη
80 γρ.
Μηλόξιδο
180 γρ.
Νερό
60 ml
Καυτερή πάπρικα
1 κουταλάκι
Καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι
Σάλτσα σόγια
10 ml
40 γρ.