Κολοκυθορολάκια πανέ

Κολοκυθορολάκια πανέ

30
Μια λαχταριστή συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kolokythorolakia-pane/

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τα κολοκύθια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε με το μαντολίνο σε φέτες των 3 χιλ. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το βούτυρο και τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Τοποθετείτε μια παναριμένη φέτα κολοκυθιού στο ξύλο κοπής και στρώνετε 1 μακριά λωρίδα ζαμπόν, 1 λωρίδα blue cheese και 2 φύλλα δυόσμο. Τυλίγετε με προσοχή σε ρολάκι και το μεταφέρετε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τυλίξετε όλα τα ρολάκια. Καρφώνετε σε κάθε ρολάκι από 1 οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Γυρίζετε τη ρύθμιση του φούρνου στο γκριλ και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.

Υλικά

2-3 μεγάλα μακριά κολοκύθια (χρειαζόμαστε 24 λεπτές φέτες)
100 γρ. φρυγανιές τριμμένη
Ζαμπόν κομμένο απο την μακριά πλευρά, στη μέση
12 φέτες
Φύλλα απο δυόσμο
Φύλλα απο θυμάρι για το σερβίρισμα