Κολοκυθορολάκια πανέ

Κολοκυθορολάκια πανέ

30
Μια λαχταριστή συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kolokythorolakia-pane/

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τα κολοκύθια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε με το μαντολίνο σε φέτες των 3 χιλ. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το βούτυρο και τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Τοποθετείτε μια παναριμένη φέτα κολοκυθιού στο ξύλο κοπής και στρώνετε 1 μακριά λωρίδα ζαμπόν, 1 λωρίδα blue cheese και 2 φύλλα δυόσμο. Τυλίγετε με προσοχή σε ρολάκι και το μεταφέρετε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τυλίξετε όλα τα ρολάκια. Καρφώνετε σε κάθε ρολάκι από 1 οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Γυρίζετε τη ρύθμιση του φούρνου στο γκριλ και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.

Υλικά

2-3 μεγάλα μακριά κολοκύθια (χρειαζόμαστε 24 λεπτές φέτες)
100ml βούτυρο Lurpak λιωμένο
100 γρ. φρυγανιές τριμμένη
Ζαμπόν κομμένο απο την μακριά πλευρά, στη μέση
12 φέτες
12 φέτες blue cheese Castello Danablu κομμένες στη μέση
Φύλλα απο δυόσμο
Φύλλα απο θυμάρι για το σερβίρισμα