Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες

25
Μια κλασική, πεντανόστιμη συνταγή με φρέσκα και υγιεινά υλικά, από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Εκτέλεση

  • Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Στύβετε το τριμμένο κολοκύθι να φύγουν όλα τα υγρά του και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτετε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά, το havarti, 50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, το βούτυρο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύετε καλά.
  • Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε καλά και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα 150 γραμμάρια ελαιόλαδο και 80 γραμμάρια βούτυρο.
  • Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3-5 λεπτά συνολικά και όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά.
  • Όταν οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους σερβίρετε με μία κουταλιά από το υπόλοιπο φρέσκο τυρί κρέμα.

Υλικά

Κολοκυθάκια
700 γρ.
Τυρί Arla Havarti, ψιλοκομμένες
6 φέτες
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
50 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
50 γρ.
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ.
2 αυγά
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα, για το σερβίρισμα
100 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Βούτυρο για τηγάνισμα