Κις Λορέν με τυριά και μπέικον

Κις Λορέν με τυριά και μπέικον

1 30
Η πιο φημισμένη αλμυρή τάρτα γίνεται η πρωταγωνίστρια του κυριακάτικου brunch. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kis-loren-me-tyria-mpeikon/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη μπριζέ
  • Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
  • Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα πολύ καλά.
  • Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ. Την ανοίγουμε σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. Διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα.
Για τη γέμιση
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι όπου έχουμε λιώσει το βούτυρο.
  • Τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαραθεί πολύ καλά το μπέικον.
  • Τα απλώνουμε μέσα στην τάρτα που έχουμε ανοίξει και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50 λεπτά.

Υλικά

Για τη ζύμη μπριζέ
Βούτυρο Βούτυρο Lurpak από το ψυγείο
125 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.
Νερό κρύο
125 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για τη γέμιση
Βούτυρο Βούτυρο Lurpak
50 γρ.
Arla Pasta & Gratinar μείγμα τριών τυριών
150 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
γρ.
Μπέικον
500 γρ.
500 γρ. κρεμμύδια ξερό, ψιλοκομμένο
3 αυγά
Γάλα
150 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Πιπέρι
1 πρέζα