Κις Λορέν με τυριά και μπέικον

1 ω 30 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπ
Κις Λορέν με τυριά και μπέικον

Η πιο φημισμένη αλμυρή τάρτα γίνεται η πρωταγωνίστρια του κυριακάτικου brunch. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.

Υλικά

Για τη ζύμη μπριζέ

125 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.
Νερό κρύο
125 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για τη γέμιση

50 γρ.
150 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
γρ.
Μπέικον
500 γρ.
500 γρ. κρεμμύδια ξερό, ψιλοκομμένο
3 αυγά
Γάλα
150 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Πιπέρι
1 πρέζα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη μπριζέ

  • Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
  • Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα πολύ καλά.
  • Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ. Την ανοίγουμε σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. Διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα.

Για τη γέμιση

  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι όπου έχουμε λιώσει το βούτυρο.
  • Τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαραθεί πολύ καλά το μπέικον.
  • Τα απλώνουμε μέσα στην τάρτα που έχουμε ανοίξει και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50 λεπτά.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kis-loren-me-tyria-mpeikon/