Κέικ με σολομό & άνηθο

Κέικ με σολομό & άνηθο

1
Ένα αλμυρό κέικ που μας προσφέρει τα ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά και την υπέροχη γεύση του σολομού. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με κομμάτια σολομού και άνηθο.

Υλικά

Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
120 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
150γρ. καπνιστός σολομού ψιλοκομμένος (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
Ανθός αλάτι
1 πρέζα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πρέζα
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα για το σερβίρισμα