Κέικ με ντοματίνια

Κέικ με ντοματίνια

1
Χρόνος προετοιμασίας 10
Μοντέρνο κέικ που μπορείτε να φτιάχνετε κάθε εβδομάδα αλλάζοντας λαχανικά. Κρατάτε τη βασική συνταγή και το φτιάχνετε με χρωματιστές πιπεριές, καρεδάκια κολοκυθιών και δυόσμο, ελιές πράσινες και μαύρες, κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα)…μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-me-ntomatinia/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά με το σύρμα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη μοτσαρέλα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα μυρωδικά, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα (αν την χρησιμοποιήσετε) και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα υγρά και ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε καλά την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά. Δοκιμάζετε με ένα καλαμάκι και αν βγει καθαρό, βγάζετε το κέικ από το φούρνο. Το αφήνετε για 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει.

Υλικά

100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.
200 γρ.
Τυρί φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
100 γρ.
Τοματάκια χρωματιστά, ψιλοκομμένα
150 γρ.
Λιαστές ντομάτα ψιλοκομμένες
50 γρ.
Φρέσκο κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1
Αυγά
4
Γάλα
50 ml
Ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
40 ml
Ζάχαρη
κ.γ.
Μπέικιν πάουντερ
1½ κ.σ.
Μαγειρική σόδα
½ κ.γ.
Ρίγανη ξερή
1 κ.γ.
Θυμάρι ξερό
1 κ.γ.
Αλάτι
1 κ.γ.
Πιπέρι
½ κ.γ.