Κέικ με καρύδι και επικάλυψη τυριού κρέμα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Κέικ με καρύδι και επικάλυψη τυριού κρέμα

Κέικ με καρύδι και επικάλυψη τυριού κρέμα

Το τέλειο κέικ με καρύδι φτιάχνεται με αγνά υλικά και έχει επικάλυψη φρέσκου τυριού κρέμα, για να μένει αφράτο και ζουμερό. Μια απολαυστική συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-me-karydi/

Εκτέλεση

Εκτέλεση για το κέικ με καρύδι
  • Απλώνουμε τα καρύδια στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 12-13 λεπτά (προσοχή, όχι στο γκριλ). Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μπλέντερ, σε σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα ή ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο Lurpak και στο τέλος την καρυδόσκονη και την κανέλα, ανακατεύοντας ξανά πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε στο μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά και στους 160ο C για άλλα 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο.
Εκτέλεση για το σιρόπι
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για 3 λεπτά (ο χρόνος θα μετρήσει από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στο ζεστό κέικ, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για την επικάλυψη κρέμας τυριού
  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το μέλι, προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου σφίξει το μείγμα σαν σαντιγί. Ξεφορμάρουμε το κέικ και απλώνουμε στην επιφάνεια την κρέμα τυριού. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Υλικά

Υλικά
Καρύδια (ψίχα)
400 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο + λίγο για το ταψί
250 γρ.
Ζάχαρη
200 γρ.
5 αυγά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + λίγο για το ταψί
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
Ζάχαρη
750 γρ.
600 γρ. νερό
Γλυκόζη
100 γρ.
Για την κρέμα τυριού (επικάλυψη)
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
300 γρ.
150 γρ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
50 γρ. μέλι
Κανέλα για πασπάλισμα