Καλαμάκια κοτόπουλου με μαγιονέζα, κάρυ και φρέσκο τυρί κρέμα

Καλαμάκια κοτόπουλου με μαγιονέζα, κάρυ και φρέσκο τυρί κρέμα

Rating

(1 votes)

Λαχταριστό κοτόπουλο καλαμάκι με ντιπ απο Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα. Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, απο την εκπομπή "Chef στον Αέρα"

Υλικά

Υλικά

  • 12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό απο 1/2 λεμόνι
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι & πιπέρι

Για το ντιπ

  • 170 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 120γρ. μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα κόκκινου κάρυ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τα καλαμάκια κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο, από όλες τις πλευρές, για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη. Για το ντιπ: Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, την πάστα από κόκκινο κάρυ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε τα μίνι σουβλάκια κοτόπουλου και συνοδεύουμε με το ντιπ με φρέσκο τυρί κρέμα.