Γλυκειά κολοκυθόπιτα με τυρί κρέμα

Γλυκειά κολοκυθόπιτα με τυρί κρέμα

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-glykeia-kolokythopita-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180c.
  • 1. Με ένα σύρμα χτυπάτε καλά το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη.
  • 2. Προσθέτετε ένα αυγό τη φορά και ομογενοποιείτε.
  • 3. Αναμιγνύετε το αλεύρι σίτου, το baking powder και το τζίντζερ και ενσωματώνετε μέσα στο βουτυρένιο μείγμα εναλλάξ με την γλυκιά κολοκύθα, την καρυδόψιχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 4. Απλώνετε την ζύμη σε ταψί 18Χ24 cm πάνω σε λαδόκολλα και ψήνετε το κέικ στην μέση του φούρνου για 1 ώρα περίπου.
  • 5. Το αφήνετε να κρυώσει στο ταψί.
Επικάλυψη
  • 1. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και το χυμό πορτοκαλιού.
  • 2. Επικαλύπτετε την κρύα κολοκυθόπιτα και γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια, την κολοκύθα σε φλοίδες και την σκόνη κανέλας.

Υλικά

200 γρ.
Ζάχαρη
200 γρ.
Αυγά
3
Αλεύρι σίτου
200 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ.
Τζίντζερ
Γλυκειά κολοκύθες σε χοντροκομμένα κομμάτια (κατά προτίμηση με τη φλούδα)
300 γρ.
Χοντροκομμένη ψίχα από καρύδια
75 γρ.
Γλάσο
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
75 γρ.
Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ.
Επικάλυψη
Γλυκιά κολοκύθες σε φλοίδες
Ψιλοκομμένα καρύδια
Κανέλα σε σκόνη